کنترل پنل حریق اعم از اعلام و اطفا حریق ، بعنوان اصلی ترین آیتم یک سیستم اعلام حریق محسوب می گردد. تمامی تجهیزات شامل دتکتورها، شستی های اعلام حریق، آژیرها، بلندگوها و … با اتصال به پنلهای حریق ضمن تامین برق مورد نیاز از این پنلها ، طی تبادل اطلاعات ، شناسایی و اعلام حریق و فعال سازی تجهیزات اطفاء را میسر می نمایند.
انتخاب بهترین و مناسب ترین پنل جهت تطابق با شرایط پروژه و عملکردی متناسب با نیازهای تعریف شده. یکی از مهمترین اصول طراحی سیستم اعلام و اطفا حریق می باشد که با در نظر گرفتن فاکتور های تعیین کننده ذیل، بدرستی امکان پذیر خواهد بود.
تمامی پنلهای اعلام حریق که مطابق با استاندارد BS 5839 طراحی شده اند. منطقه مورد پوشش را به قسمتهای مختلف ( ZONE ) تقسیم نموده. تا امکان شناسایی محل حریق در هر یک از مناطق را امکان پذیر نماید. هر پنل اعلام حریق قابلیت تعریف تعداد مشخصی زون را دارند. که متناسب با مشخصات پروژه و تعداد زونهای مورد نیاز ، پنل اعلام حریق مناسب، مشخص می گردد.
پنلهای اعلام حریق با توجه به روشهای مختلف شناسایی و تکنولوژی متفاوت در تجهیزات آشکار ساز حریق ، به انواع ذیل تقسیم می گردند :
این پنلها عمدتا در سیستمهای اقتصادی و با امکانات اولیه اعلام حریق بکار برده می شوند . در این سیستمها کلیه تجهیزات در هر زون و بصورت سری نصب میگردند و در این مدارها نهایتا آخرین تجهیز مجددا به پنل متصل می شود . جهت اتصال تجهیزات هشداردهنده مانند فلاشر ها و بلندگوها و … از مدار دیگری استفاده می گردد. در هنگام حریق پنل زون مربوطه را مشخص و سیستم هشداردهنده را فعال مینماید . از معایب این سیستم ها میتوان به عدم امکان شناسایی محل دقیق حریق با توجه به وجود حدودا 32 دتکتور در هر زون ، اشاره نمود .
به منظور رفع مشکل کابل کشی مربوط به مدار تجهیزات هشدار دهنده ، در این پنلها از دو سیم جهت امکان اتصال همزمان تجهیزات شناسایی و هشدار دهنده بصورت سری در یک مدار استفاده شده است . در چنین شرایطی نیاز به انجام کابل کشی مجزا برای مدار تجهیزات هشداردهنده مرتفع می گردد ولی همچنان امکان شناسایی محل دقیق حریق میسر نمی باشد .
این پنلها که از تکنولوزی پیشرفته تری بهره میبرند تمامی تجهیزات مربوط به هر زون به کابلی که بصورت لوپ از پنل خارج و به هر تجهیز بصورت سری متصل می گردد ، قبل از بازگشت به پنل متصل میگردند . در این روش ، پنل قادر به شناسایی جداگانه هر تجهیز و نهایتا زون مربوطه خواهد بود . در هنگام حریق پنل ضمن مشخص کردن زون مربوطه ، تجهیز اعلام کننده و نتیجتا محل دقیق حریق را تعیین می نماید .
پنلها از نظر تعداد زون ، تعداد لوپ ، امکان اتصال به سیستمهای اطفاء حریق و یا سیستمهای جانبی دیگر ، امکان کار با ریموت کنترل و …. دارای تنوع فراوانی هستند .
برای کسب اطلاعات بیشتر، درخواست استعلام و مشاوره رایگان با کارشناسان ما در ارتباط باشید.